Acasa             Autori             Categorii             Cautare     

Universul e infinit. El se întinde de la Petroșani la București și chiar mai departe.
Oglinda nu e invenția celui slut.
La înmormântarea lui, să plângă numai datornicii, și tot va fi suficientă jale.
Omul este un animal evoluat. El se poate îmbrăca și în pielea altor animale.
Nici un instrument muzical nu redă mai limpede și mai profund ca vioara personalitatea artistului, exprimând nu numai calda lui simțire, dar și pe aceea a compozitorului piesei muzicale.
Aceeași lucrare cântată la vioară de diferiți violoniști dă posibilitatea identificării executantului, datorită felului interpretării.
Fiecare exemplar imprimă viorii o sonoritate aparte.
Vioara cu sonoritatea ei minunată a fost construită să răspândească acorduri armonioase spre desfătarea iubitorilor de muzică.
Nu există oameni mari și oameni mici, ci numai oameni care se străduiesc să-și facă datoria.
Viața continuă târâș-grăbiș, dar surâsul, voia-bună și aparențele trebuie să fie excelente.
A pedepsi trebuie să însemne totdeauna a îndrepta.
Răbdatul de foame a fost prima mea calitate de actor la începutul carierei.
Cineva se scula mereu de dimineață și într-o zi a găsit o pungă cu bani. Dar cel care a pierdut-o s-a sculat mai de dimineață!
Nimeni n-ar risca să construiască o sală de teatru care să nu-și găsească întrebuințare o bună parte a anului.
Visul mamei: eu să dau drumul trenului să plece din gară, fratele meu să fie pe locomotivă, iar ea, de la fereastra unei modeste gări, printre ghivecele de mușcată, să privească mândră la noi.
Spune nu doar acela care îl știe pe da.
Cuvintele tale să fie puține și bine rânduite.
Copilăria este universul purității.
Un popor care nu își cunoaște istoria este ca un copil care nu își cunoaște părinții.
A călători prin viață este ca și când ai călători prin lume: știi când pornești, dar nu știi când te oprești.
Prezentul reprezintă tranziția viitorului spre trecut.
Iubește cu pasiune clipa, și energia acelui moment se va revărsa dincolo de toate granițele.
Trece omul prin viață așa cum gândește. Fericirea e o nuanță arămie toamna, plutind ici și colo, oglindită într-o frunte de poet. Cine o înțelege, o salută, cine nu, se întreabă, probabil, "dacă mă scarpin la ochi, o mai văd"?
Meditațiile sunt "gâlceavă a înțeleptului cu lumea", uneori pui accente, alteori te adâncești în răspunsuri, faci pauze de respirație, tresari la un gând mai dornic să devină parte din chestionar, te uimește un altul care dă un răspuns simplu, ca și când simplitatea ar explica totul… Când vrei să înțelegi viața în cauzalitatea ei fatidică, imaginezi scenarii bazate pe cunoștințele acumulate și pe percepții dincolo de concretizarea motică. Medităm pentru că avem această grozavă capacitate de a ne pune întrebări și a nu ne mulțumi cu răspunsuri date de alții.
Nu trăim ca să fim banali, ci ca să ne considere alții.
Dacă omul n-ar fi atât de trufaș și de preocupat de sine, ar avea, probabil, disponibilități sufletești și intelectuale să vadă dincolo de interesele lui existența lumii. Dacă toate sufletele anulate de el s-ar ridica în zi sau în noapte, ar spune, poate, de ce Dumnezeu sau cine-o fi născocit totul nu ne-a dat ochi atât de treji ca să vedem ce e dincolo de gând și de noi.
Îl ating pe Dumnezeu în fiecare zi, de mai multe ori pe zi, nu pentru că ar fi acolo; îl ating și mă simt liniștită, se întoarce în mine, nu plin de bucurii, ci de tristeți.
Fericirea e sentimentul că azi am un loc al meu sub soare și acel loc e binecuvântat de cineva, chiar dacă nu cel care aș dori eu să fie, poate doar de un Dumnezeu căruia îi prind obrazul în căușul palmei și îl simt în mine.
Când vei ține orizontul pe umeri, vei fi gândul crescut vertical, arborele plin de întrebări cuiburi sau doar frunza ce va pluti liniștită în spirală, spre asfaltul ud, când luna, tăcută regină, unind mână cu mână îndrăgostiții perechi, îți va spune că Universul e un lac în care cerul și oamenii inventează luceferi și zâne.
Crâmpeie de gând - încap într-un grăunte de cântec. Când se lasă înserarea, devin pulbere fină, bob cu bob înflorind dincolo de stele.

